Zásady zpracování osobních údajů

Všichni v naší firmě považujeme osobní údaje za velmi cenné informace a podle toho s nimi také nakládáme. Prosíme, přečtěte si, jak k ochraně osobních údajů přistupujeme. Pokud byste s jakýmkoliv bodem nesouhlasili nebo měli jakékoliv dotazy, kontaktujte nás.

Správce osobních údajů

Správcem osobních údajů je:

INTERSPORT ČR s.r.o.
Na Strži 65/1702
142 00 Praha 4

IČO: 25670816, DIČ: CZ25670816
vedený u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka 59835

Kontakt na osobu pověřence pro ochranu osobních údajů: poverenec@intersport.cz

Účely zpracování vašich osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme pro následující účely:

Účel zpracování Právní titul
1) vyřízení objednávky Plnění smlouvy1
2) vyřízení reklamace Plnění smlouvy2
3) zodpovězení vašich dotazů na naše kontaktní centrum Oprávněný zájem3
4) cílenou nabídku našeho zboží a služeb Souhlas4
5) marketingové akce Souhlas5
6) hodnocení spokojenosti s nákupem Souhlas6
7) zlepšování našeho webu na základě anonymizovaných dat z jeho používání Oprávněný zájem7
8) vedení zákaznického účtu v rámci věrnostního programu Souhlas
1 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1b)
2 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1b)
3 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1f)
4 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)
5 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)
6 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)
7 Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

Profilování a automatizované zpracování

V našich marketingových kampaních provádíme profilování a automatizované zpracování pouze za účelem cílené nabídky našeho zboží a služeb – chceme vám nabízet to, co je pro vás relevantní a nezatěžovat vás zbytečnostmi. Nepoužíváme profilování ani automatizované zpracování pro účel automatizovaného rozhodování, které by pro vás mělo právní účinky nebo se vás nějak významně dotýkalo.

Rozsah zpracovávaných osobních údajů

Zpracováváme jen nezbytně nutné údaje, abychom vám mohli nabídnout kvalitní zboží a služby na míru.

Osobní údaje Oprávněný zájem
Jméno, příjmení, oslovení 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8
Pohlaví 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8
Adresa pro zasílání objednaného zboží 1, 2
Fakturační adresa 1, 2
Telefonní číslo 1, 2, 4, 5, 8
E-mailová adresa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8
Číslo zákaznické karty 8
Historie nákupů 2, 3, 4, 5, 6, 8
Historie navštívených stránek na webu 4, 5, 7
Historie aktivit v e-mailových kampaních 4, 5
Cookies, anonymizovaná IP adresa 1, 4, 5, 7

Příjemci a zpracovatelé osobních údajů

Vaše osobní údaje chráníme jako oko v hlavě a nikomu třetímu je neprodáme! Abychom vám mohli nabízet ten nejlepší obsah přesně na míru, tak vybíráme spolehlivé dodavatele a používáme kvalitní nástroje třetích stran. Tyto nástroje některé vaše osobní údaje zpracovávají - ale výhradně za účelem cíleného oslovení nebo pro zlepšení kvality našich služeb. Jejich výčet je v tabulce níže.

Název Země Účel zpracování
Google Analytics US 7
Google DoubleClick US 4, 5
Google Adwords US 4, 5
Seznam / Imedia CZ 4, 5
Facebook US 4, 5
Heuréka CZ 6
Hotjar MA 7
Česká pošta CZ 1
PPL CZ 1
Cofidis CZ 1

Předávání osobních údajů do třetích zemí

Zajištění některých našich služeb vyžaduje, abychom předávali vaše osobní údaje ke zpracování mimo země EU. K předávání však dochází v souladu s legislativními požadavky a v každém případě je zabezpečena ochrana vašich osobních údajů. Konkrétně se jedná o cloudové služby (uložiště údajů) příslušných dodavatelů v USA (viz tabulka výše). Více informací je k dispozici zde: https://support.google.com/analytics/answer/7105316?hl=cs

Doba uložení vašich osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme pouze po nezbytně nutnou dobu, která se liší podle účelů zpracování. Po uplynutí stanovené lhůty dochází k výmazu příslušných osobních údajů.

Účel zpracování Doba uložení osobních údajů
Vyřízení objednávky (1) Nejdéle 10 let od vystavení daňového dokladu
Vyřízení reklamace (2) Nejdéle 3 roky od ukončení reklamačního řízení
Dotaz z kontaktního centra (3) Nejdéle 1 rok od zodpovězení dotazu
Cílená nabídka zboží a služeb (4) Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu
Marketingové akce (5) Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu
Hodnocení spokojenosti s nákupem (6) 6 měsíců
Analýza chování na webu (7) 26 měsíců
Vedení zákaznického účtu držitele karty Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu

V případě vašeho souhlasu pro přímý marketing vyhodnocujeme vaši aktivitu (otevírání e-mailů, klikání na odkazy v nich) a pokud neprojevíte žádnou aktivitu po dobu 12 měsíců, považujeme to za odhlášení a z databáze vás vyřadíme.

Pokud odvoláte svůj souhlas, přestaneme vaše osobní data zpracovávat okamžitě, lhůty 30 / 60 dnů jsou uvedené zejména z důvodu nutné synchronizace dat mezi používanými systémy a výmazu osobních údajů i ze všech záloh.

Pravidla používání cookies

Pro usnadnění používání našich webových stránek používáme soubory cookies, což jsou malé datové soubory ukládané na disk vašeho počítače. Soubory cookies používáme k tomu, abychom mohli lépe porozumět tomu, jakým způsobem jsou naše stránky používány a aby je bylo možné optimalizovat. Soubory cookies nám mohou např. říci, jestli jste naše stránky už v minulosti navštívili nebo jestli jste novým návštěvníkem.

Pokud si nepřejete soubory cookies přijímat, můžete v nastaveních vašeho internetového prohlížeče všechny soubory cookies z disku vašeho počítače vymazat, zablokovat jejich příjem nebo pracovat v tzv. anonymním režimu, kde se cookie automaticky smažou při zavření okna prohlížeče. Pro bližší informace vyhledejte v nápovědě vašeho internetového prohlížeče kapitolu týkající se právě cookies:

Bližší popis jednotlivých kategorií cookies

Nezbytné cookies (Typ 1)

Základní cookies jsou nezbytné k tomu, aby naše webové stránky plnily své základní funkce. Tyto soubory cookies umožňují navigaci na stránkách a použití vámi požadovaných prvků, např. přístup k zabezpečeným oblastem stránek, obsah košíku, přihlášení uživatele, apod. Bez těchto cookies bychom nemohli poskytovat služby, které umožňují provoz těchto stránek.

Do této kategorie spadají tyto cookies:
  • identifikace vaší návštěvy (sezení)
  • identifikace nákupního košíku
  • identifikace serveru, který vyřizuje vaše požadavky (kvůli rozkládání zátěže)

Analytické a výkonnostní cookies (Typ 2)

Cookies týkající se výkonu shromažďují anonymní informace o tom, jakým způsobem návštěvníci používají naše webové stránky. Tyto soubory cookies nám ukazují, jak probíhá interakce mezi návštěvníky a našimi webovými stránkami, neboť nám poskytují informace o navštívených oblastech, o čase stráveném na stránkách a o výskytu případných problémů, např. chybových hlášení. Tyto informace nám pomáhají zlepšit výkon našich webových stránek. Tyto cookies nemohou shromažďovat informace o aktivitách uživatele na jiných webových stránkách.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

Funkční cookies (Typ 3)

Tyto cookies umožňují vylepšování komfortu a účinnosti webových stránek a zpřístupňují nejrůznější funkce. Ve funkčních cookies lze například uložit jazyková nastavení.

Do této kategorie spadají tyto cookies:
  • informace o poskytnutí / odmítnutí souhlasu se zpracováním cookies pro cílenou reklamu
  • informace o nastavení úrovně souhlasu se zpracováním cookies

Cookies pro cílenou reklamu a remarketing (Typ 4)

Tyto cookies se používají pro zobrazení reklamy, která je relevantní pro uživatele a jeho zájmy. Tyto cookies lze také použít pro uložení a měření efektivity reklamní kampaně, se kterou se zákazník seznámil během návštěvy konkrétních webových stránek. Díky tomu lze také lépe komunikovat s potenciálními inzerenty. Naše společnost používá tento typ cookies za účelem marketingu (při první návštěvě našich stránek máte možnost používání těchto cookie povolit). S vaším souhlasem použijeme získané informace k analýze vašeho chování na našich webových stránkách a také pro zobrazování specifické reklamy některých našich výrobků. Věříme, že tato funkce je pro vás prospěšná, protože vám budeme zobrazovat jen ty reklamy nebo obsah, které odpovídají vašim zájmům.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou citlivé informace a máte právo vědět, jak s nimi nakládáme. Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit, pokud budete potřebovat:

  • získat opis vašich osobních údajůnapište nám a my vám pošleme, jaká data o vás máme,
  • opravit vaše osobní údajenapište nám, jaké údaje máme špatně a my zajistíme jejich změnu,
  • vymazat vaše osobních údajů – pokud si nepřejete, aby vaše osobní data byla dále zpracovávána, ozvěte se nám a my se o to postaráme,
  • omezit zpracování vašich osobních údajů – pokud žádáte o omezení zpracování vašich osobních údajů, dejte nám vědět a my to zařídíme,
  • odvolat souhlas se zpracováním vašich osobních údajů – pokud chcete odvolat váš souhlas se zpracováním osobních údajů, dejte nám to prosím vědět.
  • vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů. Pokud se jedná o zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu týká se námitka i profilování. Pokud budete chtít toto právo uplatnit, kontaktujte nás prosím.
  • podat stížnost – naším dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů, můžete se na něj kdykoliv obrátit se svým problémem (nicméně věříme tomu, že to nebude potřeba a že všechny vaše případné stížnosti vyřešíme k vaší spokojenosti spolu)

Na vaše žádosti budeme reagovat bez zbytečného odkladu a v každém případě do 1 měsíce od jejího obdržení.

Odkazy na legislativu

Postupujeme vždy v souladu s platnou legislativou, jejíž plné znění najdete na těchto odkazech: